Oopies!
Kategori: Mat/baktips
Såhär blev mitt LCHF-bröd. Mitt betyg är 2 av 5.
Dom är goda, funkar bra om man är sugen på lite bröd. Men dom mättar absolut inte, klibbar och är lite slöddriga.
Jag gjorde i vilket fall som helst två sattser, i den ena gjorde jag bara grunden, sen kan man mixtra hur mycket man vill. Jag hade i pumpakärnor och krossade linfrön i min andra satts.
Om du vill göra Oopies du med så här du såhär.
Dom är goda, funkar bra om man är sugen på lite bröd. Men dom mättar absolut inte, klibbar och är lite slöddriga.
Jag gjorde i vilket fall som helst två sattser, i den ena gjorde jag bara grunden, sen kan man mixtra hur mycket man vill. Jag hade i pumpakärnor och krossade linfrön i min andra satts.
Om du vill göra Oopies du med så här du såhär.
Du behöver:
3 ägg
100g Philadelphia
lite salt
Ev bakpulver (bestäm själv hur mycket)
3 ägg
100g Philadelphia
lite salt
Ev bakpulver (bestäm själv hur mycket)
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna hårt med en nypa salt. Du vet att det är klart när du kan vända din skål upp och ner utan att det trillar ut.
Sedan vispar du äggulorna tillsammans med philadelphian, bakpulver och ev. tillsattser. Därefter vänder du försiktigt ner gulorna i vitorna. Det är viktigt att du vänder ner det så att du behåller "fluffet".
Häll sedan ut smeten i sex högar på ett bakplåtspapper. Grädda i 25-30 min
Mitt eget tipps är att ha i en tsk bakpulver, annars blir dom väldigt platta, som mina. :D
Detta kan man även göra rulltårta och smörgåstårta på. Jag tänkte göra rulltårta om två veckor tror jag. Lovar att lägga in hur det blev här!
/ Elin