Nyponbars
Kategori: Mat/baktips
Ikväll har jag bakat nyponbars. Jag blev hur nöjd som helst och dom blev super goda. Ett litet mellanmål kanske?
Du behöver;
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl pumpakärnor
3 äggvitor
2 dl havregryn
3 msk nyponskalsmjöl
3 msk honung
1 krm salt
1 dl hackade torkade tranbär
1 dl hackade torkade aprikoser
Du behöver;
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl pumpakärnor
3 äggvitor
2 dl havregryn
3 msk nyponskalsmjöl
3 msk honung
1 krm salt
1 dl hackade torkade tranbär
1 dl hackade torkade aprikoser
Gör såhär:
Sätt ugnen på 125grader.
Rosta cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr, het panna tills dom får lite färg. Låt svalna.
Blanda med äggvitorna, halvregrynen, nyponskalsmjölet, honung och salt. Tillsätt sedan sprikoserna och tranbären. Blanda ordentligt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och dela upp smeten i två längder ca 4cm breda och 1cm höga. Försök få dom så kompakta som möjligt så att dom inte trillar sönder när du äter dom. Ställ in i ugnen 30min. Låt svalna. Skär i 8-10 bitar beroende på hur du vill ha dom. Vänd dom så att dom får torka ordentligt runt om. Förvara i kylen i en lufttät burk.
Tips! Krydda med kakao, kardemumma eller vaniljsocker. Fast jag tyckte dom blev jätte goda utan :)
Enoy!
Sätt ugnen på 125grader.
Rosta cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr, het panna tills dom får lite färg. Låt svalna.
Blanda med äggvitorna, halvregrynen, nyponskalsmjölet, honung och salt. Tillsätt sedan sprikoserna och tranbären. Blanda ordentligt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och dela upp smeten i två längder ca 4cm breda och 1cm höga. Försök få dom så kompakta som möjligt så att dom inte trillar sönder när du äter dom. Ställ in i ugnen 30min. Låt svalna. Skär i 8-10 bitar beroende på hur du vill ha dom. Vänd dom så att dom får torka ordentligt runt om. Förvara i kylen i en lufttät burk.
Tips! Krydda med kakao, kardemumma eller vaniljsocker. Fast jag tyckte dom blev jätte goda utan :)
Enoy!